Facebook наистина е един гигант в сферата на социалните медии.

Главният изпълнителен директор на компанията Марк Закърбърг вчера информира света в профила си във Facebook за постигнат нов рекорд.

Вижте още: Близо 1.5 млрд. души по света ползват Facebook

"За първи път 1 милиард души използваха Facebook в рамките на един ден. В понеделник един на всеки седем души по света света е използвал Facebook, за да се общува с приятели и роднини“, написа Закърбърг

31-годишният главен изпълнителен директор също така използва възможността да благодари на активните потребителите на Facebook, чиито брой възлиза на 1.5 милиарда.

"Гордея се от нашата общност и от напредъка, който постигнахме," пише той.

Сайтът, който стартира през 2004 г., започва като онлайн директория за колежани, които да се свързват помежду си чрез лични профили. Малко след пускането на сайта Закърбърг гостува в телевизия CNBC и е запитан дали неговият нов сайт е "следващото голямо нещо."

"Когато започнахме се надявахме да имаме 400 - 500 души… така че кой знае докъде можем да стигнем?" казва скромно младият Закърбърг. "Може би ще можем да направим нещо готино."

11 години и 1 милиард потребители на ден по-късно, Forbes определя Закърбърг като 10-ят най-богат човек в света с лично състояние в размер на 39.4 млрд. долара.