Инвеститорът милиардер Бил Акман натрупва своето състояние главно с умението си да намира подценени активи, в които да влага пари.

Той вижда потенциал и в един 17-годишен младеж, емигрант от Сиера Леоне.

Неговото име е Франсис Тиафо, а днес, заемащ 257-а позизция в света, той е пред дебют на US Open по-късно следобед.

Акмън и Тиафо се срещат през 2013 г. и милиардерът веднага започва да го подкрепя финансово. Само за година Тиафо се изкачва от 1136-о място до 293-а позиция в световната ранглиста, което е ръст от 843 места.

След като преди няколко месеца той решава да премине при професионалистите и на ход идва и Джей Зи, който в последните години се изявява и като спортен агент. От агенцията му Roc Nation информират, че 17-годишният Тиафо е първият тенисист, който се присъединява към семейството.

Четете още: Ето защо Джей Зи е толкова богат

„Той притежава рядък талант и невероятна сила“, споделя Акман. Според мен има много голям потенциал, допълва милиардерът, чието състояние се оценява на 2.6 млрд. долара.

Акман обаче отказва да отговори на въпроса каква е сумата, с която е подкрепил младата надежда, но споделя, че освен от таланта му, е впечатлен и от невероятната история на неговия живот.

Тиафо пък от своя страна заяви, че подкрепата, която Акман му е дал, била от много голямо значение за изграждането му като спортист.

Вижте още: Невероятните разходи по отглеждането на бъдещ тенисист

Малко известен е фактът, че Тиафо и неговият брат близнак Франклин израстват на тенис корта, който баща им поддържал.