София има нов спортен комплекс към парк „Възраждане”, съобщи на страницата си във Facebook кметът Йорданка Фандъкова.

Той е разположен на 24 дка и е част от програмата на общината за подобряване на условията за масов спорт в София.

Спортната зона разполага с 3 игрища за мини футбол, 3 тенис корта, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей на лед, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка с 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка. Преместваемите трибуни за 150 седящи места позволява в него да се организират турнири и състезания.

Спортният комплекс се стопанисва от общинското дружество "Спортна София". На тяхната площадка в Борисовата година ежедневно спортуват между 250-300 души, а капацитетът на новия комплекс е два пъти по-голям. На час едновременно могат да играят около 150 човека.

Комплексът ще работи до 11 часа вечерта и има цялостна осветяемост. Проектът е изграден със средства от инициативата JESSICA чрез Фонда за устойчиво градско развитие на София, като инвестицията е над 3 млн. лева.
Предстои да започне изграждането на парковата част, която ще е на площ от 60 дка.

Тази година поставяме още 7 фитнес площадки на открито, като вече са готови в районите „Възраждане”, „Овча купел” и „Красна поляна”, съобщи Фандъкова. В парковете Борисова градина, Заимов и Княжевска градина вече има нови тенис маси.

Днес с министър-председателя г-н Бойко Борисов разгледахме новоизграденият спортен комплекс към парк „Възраждане”. К...

Posted by Йорданка Фандъкова - Yordanka Fandakova on 14 август 2015 г.