Изданието Consumer Reports за пореден път направи класация на най-лошите автомобили за годината. Ето и четирите модела, попълващи класацията, като два от тях са луксозни, един е миниван и един е популярен модел.

Вижте още: По кои автомобили мъжете въздишат?

Специалистите на изданието купуват всички автомобили, които тестват, за разлика от почти всички останали издания, които ги вземат назаем от производителите. Целта е да се получи същият автомобил, който потребителите ще получат, ако си го закупят от търговските представители.

Chrysler 200

Моделът е класиран на последно място сред производителите в средния клас. Когато бе представен, Chrysler 200 се е смятал за съществено подобрен, в сравнение със старата версия.

Специалистите от изданието Consumer Reports обаче не харесват „дрезгавия“ четирицилиндров двигател на автомобила, не особено производителната скоростна кутия, придаваща „тромавост“ при управлението.

Тесните задни седалки са нещо, което само „подводничари“ могат да оценят, пише още изданието за модела.

Land Rover Discovery Sport

Този модел се отличава с „нископроизводителен“ двигател и скоростна кутия, която не е много добре „стикована“ за подобен автомобил.

Изработката е „дървена“, а системата за управление е „от друга епоха“, се казва още в оценката на модела.

Lexus NX 200t/300h

Компактните серии високопроходими спортни автомобили от Lexus стават „твърде много“, според изданието, като те директно се конкурират с популярния модел RAV4 на Toyota.

Някои компоненти от тези модели изглеждат „евтини“, като изостават съществено от немските конкуренти в луксозния клас.

Kia Sedona

Този миниван е предвиден да има визията на високопроходим спортен автомобил. Нещата обаче не са се получили, защото возенето е твърдо, а салонът „скърца и дрънка“.