Понякога момичетата искат просто да се забавляват. Тази бивша бразилска кметица обаче издига всичко това на съвсем ново ниво и в момента се издирва от властите.

Двадесет и петгодишната Лидиане Лейте е обвинена в корупция, след като разследване разкрива, че близо 4 млн. държавни средства, предвидени основно за храна и обновяване на училища, липсват.

Това е доста сериозна сума, когато си кмет на Бом Жардим, в щата Мараняо, който е един от най-бедните райони в страната.

Положението на Лейте се утежнява и от факта, че тя постоянно се е хвалила в Instagram с луксозния си начин на живот и се смята, че е ръководела града от 250 км чрез мобилното приложение WhatsApp.

"Тя започва да се хвали с луксозния си начин живот, който не е имало как да си позволи с нейната заплата,” казва Макс Рибейро от федералната полиция пред CNN. "Тя е пътувала доста, правила си е пластични операции и си е купувала луксозни автомобили.”

Вижте още: Вижте какви жени метат улиците в Бразилия

Лейте бе официално отстранена от кметския пост в неделя, след като е в неизвестност от повече от 10 дни. Нейният приятел по това време - Бето Роча, вече е задържан за участието си в неправомерното източване на средства.

Той се е кандидатирал за кмет преди три години, но бил дисквалифициран заради обвинения в корупция.

Сега всички погледи са насочени към Лейте и просто е въпрос на време тя да бъде заловена. "Тя е най-търсеният човек в Мараняо в момента,” казва Рибейро. “Няма как да се крие много дълго."