Когато бившият вицепрезидент на ФИФА Джефри Уеб, срещу когото бяха повдигнати обвинения като част от разследването за корупция в организацията, бе принуден да осигури гаранция от 10 млн. долара, за да бъде освободен тази седмица, той го направи по възможно най-показния начин.

Уеб си е осигурил необходимата гаранция, като е предоставил в залог 11 луксозни часовника, три луксозни автомобила и 10 имота, според информационната агенция Associated Press, която разполага със съдебните документи. Той също така е заложил венчалната халка на съпругата си и сметката с пенсионния й план.

Сред нещата, заложени от Уеб, са Ferrari модел 2015 г., Range Rover модел 2014 г., Mercedes-Benz модел 2003 г. и пет часовника Rolexes. Той също така е предоставил още няколко часовника Cartier, Hublot, Breitling, Panerai, Royal Oak Offshore и Luminor Marina.

Вижте още: Вицепрезидент на ФИФА откраднал 750 000 долара дарения за Хаити

Часовникът Hublot, според AP, все още не е предаден от Уеб, който трябва да го предостави на ФБР до 2 август.

Уеб бе подведен под отговорност от Министерството на правосъдието на САЩ като част от разследването срещу ФИФА, чиято кулминация бяха арестите на високопоставени служители в луксозен модел в Цюрих в края на май. Уеб и други служители на ФИФА са обвинение в това, че са предоставяли изгодни футболни събития срещу услуги и пари.

Уеб е гражданин на Каймановите острови. Преди да бъде отстранен от ФИФА след ареста му, той бе президент на зона КОНКАКАФ от 2012 г. - футболната конфедерация на страните от Северна и Централна Америка и Карибския басейн.

В събота Уеб се обяви за невинен по обвинения за подкупи и рекет. Други бивши служители на ФИФА, в това число и Чък Блейзър, който сътрудничи на властите, се признаха за виновни.