Флагманът Samsung Galaxy S6 Edge+ се отличава с 5.7“ QUAD HD Super AMOLED дисплей. Той осигурява ярки цветове, дълбок контраст и перфектно възпроизвеждане на всички изображения. Както и при неговия предшественик, екранът на S6 Edge+ е извит от двете страни, като преминава плавно в корпуса на телефона.

Революционната технология на Samsung придава не само красота и елегантност на модела, но и създава усещане за неповторима дълбочина и безкрайност на картината.

Високотехнологичният модел е оборудван с осемядрен (4х2.1GHz + 4х1.5GHz) процесор и работи с най-новата версия операционна система Android - v5.1 (Lollipop).

Samsung Galaxy S6 Edge+ има 16MP основна камера с оптична стабилизация, която осигурява перфектни снимки, дори при по-слаба осветеност, както и 5MP селфи камера. Моделът разполага с разнообразни приложения, които да улеснят ежедневието на потребителите и да им дадат още повече възможности за забавление.

Допълнително удобство създават специалните функции за известия на извитата чат на екрана - Apps Edge, които собственикът на телефона има пълната свобода да избира и променя.

Сензор за пръстови отпечатъци, приложението за здравословен начин на живот S Health и Smart Manager са само част от разнообразните удобства, с които Samsung Galaxy S6 Edge+ впечатлява.