Едно от най-големите автомобилни изложения в света – това във Франкфурт, стартира на 15 и ще продължи до 27 септември. Ето и кои са най-очакваните модели по време на изложението:

Audi

Вижте още: Всичко за новото Audi A4

Петото поколение на модела Audi A4 вече бе показано, но ще направи своя дебют пред широката публика по време на изложението на родния пазар.

В модела е използвана новата универсална платформа на VW – MQB, като моделът е по-просторен и с по-икономични двигатели.

По време на изложението луксозното подразделение на най-големия европейски производител ще покаже и новия си електрически високопроходим спортен автомобил – Q6.

Вentley

Първият високопроходим спортен автомобил на луксозната марка автомобили Вentley Bentayga ще дебютира също на изложението. Той е със задвижване 4х4 и се очаква да се предлага в два варианта - с 4-литров V-8 двигател и с познатия 6-литров W12-двигател.

BMW

Немският производител на луксозни автомобили се очаква да представи второто поколение на компактния SUV - X1. Той е с по-агресивна визия от своя предшественик, нов бензинов двигател, който е по-икономичен, и с повече вътрешно пространство.

На изложението ще дебютира и фейслифт версия на популярната 3-а серия, която е с по-ефективен двигател и обновен интериор.

Компанията се очаква да представи и новата най-луксозна седма серия, която ще се отличава с революционен дизайн, както и изключителна инфосистема. Навигацията и контролът ще се извършва с жестове, като моделът ще се отличава с уникален „асистент за паркиране". Той ще е с 14 сантиметра по-дълъг и със 130 кг по-лек от своя предшественик.

В допълнение, BMW планира да представи два нови хибридни модела – 330 e и 225 хе.

Bugatti

Производителят на най-бързия автомобил в света се очаква да представи концептуалния автомобил - Bugatti Vision Gran Turismo.

В модела ще бъдат заложени много черти от предходните състезателни автомобили на компанията, които се очаква да бъдат включени в новия модел Chiron – заместника на популярния Veyron.

Citroen

Френският производител на автомобили се очаква да представи концепцията Cactus M. Това ще е кабриолет с водоустойчив салон и направен от твърди пластмасови панели.

Ferrari

Производителят на луксозни спортни автомобили Ferrari се очаква да дебютира с кабриолета си 488 GTB. Той ще се отличава с 3.9-литров мотор с мощност от 660 к. с., като ще ускорява от 0 до 100 км. ч. pа три секунди. Максималната му скорост ще е 320 км. ч.

Ford

Щатският производител ще дебютира със спортния си високопроходим модел Edge. Основната му цел е да се конкурира с модела на Volkswagen – Touareg, като ще се предлага на значително по-ниска цена.

Infiniti

Новият малък премиен хечбек на компанията – Q30, ще бъде представен във Франкфурт, с което компанията цели да повиши конкуренцията в клас, доминиран от модела Mercedes A-класа.

Той ще се произвежда в завода на Nissan в Съндърланд, където се произвеждат моделите Nissan Qashqai и Nissan Leaf.

Jaguar

Най-после серийната серия на Jaguar – F-Pace, ще бъде представена във Франкфурт. Конкурентите в класа са модели като Porsche Macan и Audi Q5. От Jaguar възлагат големи надежди за пробив в сегмента на високопроходимите спортни модели.

Kia

Напълно обновеният кросовър на Kia Sportage ще види бял свят във Франкфурт. Моделът е вдъхновен от концепцията KX3 на южнокорейския производител, представена през миналата година.

Kia ще представи и новия модел Cee’d, оборудван с 1-литров „екотурбо“ трицилиндров двигател, с обновен интериор и системи за сигурност.

Още един модел ще бъде представен от компанията - Kia Optima. Той ще се отличава със 7-степенна скоростна кутия и ще е достъпен с двигател от 175 к.с., както и дизелов двигател с мощност от 141 к.с.

Lamborghini

От компанията загатнаха за дебют на модела Huracan. Очаква се това да е роудстър версия на популярния суперавтомобил.

Lexus

Четвъртото поколение на модела Lexus RX ще се появи във Франкфурт. Очаква се двигателят да е хибриден 3.5-литров V6, както и да видим 2-литров турбодвигател с мощност от 225 к.с. за модела RX 200t.

Mercedes

Луксозният немски производител се очаква да представи кабриолетна версия на луксозната си серия S. Двувратата версия на модела се очаква да се появи на пазарите до края на годината.

Компанията най-вероятно ще представи и обновената ниска версия С.

Peugeot

Дебют на изложението ще направи моделът Peugeot 308 Gti. Хечбекът ще е с двигател с мощност от 266 к.с. От компанията ще представят и хибриден модел 308 R Hybrid, който ще е с още по-мощен двигател от 493 к.с.

Porsche

Луксозният производител на спортни автомобили ще представи дългоочакваното обновяване на модела 911. Той ще се предложи в две версии - Carrera и Carrera S.

Вижте още: Всичко за новото Porsche 911

Renault

Обновеният емблематичен за компанията модел Megane ще бъде показан на широката публика за първи път. По-дълъг, по-нисък и по-широк, новият хечбек ще се отличава с по-динамичен дизайн от своите предшественици.

Volkswagen

Очаква се концептуална версия на модела Volkswagen Tiguan, както и кабриолетна на най-купувания модел в Европа - Volkswagen Golf.