Правителството одобри допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет и трансфери към общини в общ размер 7.438 млн. лева.

По бюджета на община Момчилград са предвидени 1 млн. лв. за извършване на допълнителни видове строително-монтажни работи за въвеждане в експлоатация на обекти по проект а за подобряване на центровете за спорт и свободно време в общината.

На община Бургас са предоставени 1 млн. лв. за доизграждане на надлез над товарната жп гара с пътен възел на ул. „Одрин“ и ул. „Крайезерна“ – основен транспортно-комуникационен пътен възел в национален мащаб.

Общините Медковец, Ковачевци, Куклен и Долна баня получават допълнително 938 хил. лева за реализирането на проекти, свързани с ремонт и подобряване на общинската улична, пътна и социална инфраструктура.

По бюджета на Министерския съвет са разчетени 4.5 млн. лв. за разплащането на неотложни разходи на областните администрации, в т.ч. за разходи за проектиране, авторски надзор и инвеститорски контрол за изграждане на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница.

Средствата се предоставят по бюджета на първостепенните разпоредители с бюджет за сметка на преструктуриране на разходи и/или трансфери по централния бюджет.