Мауи е един от най-прекрасните острови, които можете да видите в живота си. Ако не и най-прекрасният. По някакъв начин той се различава от всички други наоколо, но освен това взаимодейства с тях.

Нека да направим бързо сравнение и да установим кое е това удивително нещо, което прави Мауи толкова уникален.

Островът не е по-голям от Големия остров на Хаваите, но в същото време не е по-малък от Ланай. Не е толкова претъпкан с туристи, но същевременно не е преизпълнен с живот и хора, подобно на Оаху, но не е и твърде спокоен и тих като Кауай.

Вижте още: Най-добрите острови в света

Както сами виждате, при Мауи има един баланс, който го прави перфектното място за почивка. Той предлага по малко от всичко и позволява на всеки турист да открие отговор на желанията си.

В допълнение на всичко, казано дотук, на Мауи можете да се радвате на изключително богата дива природа. Културните забележителности и богатство за друга причина, поради която да го предпочетете.

И накрая, Мауи е прекрасна дестинация за гмуркане. Тук живеят специфични видове морски създания. А плажовете... нямаме думи за тях. Изглеждат страхотно и толкова гладки.... краката ви копнеят да стъпват по тях.

Представете си как стъпвате по пясъка, той прониква между пръстите ви. Вървите към морските вълни и постепенно свежата водата обгръща стъпалата ви. Мауи. Лято цяла година!