Щатският милиардер и кандидат за президент Доналд Тръмп е продал компанията Miss Univers Organization, която е собственик на конкурсите за красота Мис Вселена, Мис САЩ и Мис Тийн САЩ, на агенцията WME/IMG.

Агенцията обяви това в профила си в Twitter.

"За мен наистина бе удоволствие да притежавам конкурсите Мис Вселена, Мис САЩ и Мис Тийн САЩ. Когато ги закупих преди много години, те имаха сериозни проблеми. За мен бе страхотна чест да ги направя толкова успешни… Конкурсите в момента са в ръцете на страхотна компания, която ще ги изведе дори до още по-големи успехи.”

Вижте още: Как харчи парите си Доналд Тръмп?

Според финансовите документи, предоставени от Тръмп пред Федералната избирателна комисия на САЩ, стойността на Miss Universe Organization се определя на между 5 и 25 млн. долара.

Продажбата става факт само няколко дни, след като Тръмп обяви, че е купил обратно половината от компанията, която бе собственост на NBCUniversal.

По-рано през годината NBC и Univision, които са собственост на NBCUniversal, отказаха да излъчат конкурса Мис САЩ, след като Тръмп направи доста спорни изказвания по отношение на мексиканските имигранти в САЩ при обявяването на кандидатурата си за президент.

В сключена в последния момент сделка каналът Reelz излъчи конкурса за красота. Зрителите на конкурса обаче бяха с 4 милиона по-малко, в сравнение с предходната година, когато той се предаваше по NBC.