Дългоочаквано първично публично предлагане на акции на Ferrari може да започне още този петък, информира CNBC.

От изданието се позовават на анонимни източници, които твърдят, че предлагането вероятно ще е на стойност 1 млрд. долара, а цената на акциите ще бъде определена в средата на октомври.

Производителят на луксозни автомобили е все по-близо до осъществяването на предлагането в месеците, след като подаде заявление в щатската Комисия по ценни книжа и борси през октомври.

През юли Bloomberg информира, че UBS ще бъде сред финансовите инстотуции, които ще организират дебюта на Ferrari на Нюйоркската фондова борса.

Ferrari има богата история в автомобилната индустрия и без съменение е една от най-търсените марки. Компанията в момента продава 6 модела, които се предлагат в най-различни конфигурации.

Най-достъпният от тях е California T, който струва около 200 000 долара. Супер ексклузивния модел LaFerrari, който се продава за над 1 млн. долара, пък се купува със специална покана от Ferrari. Моделът обаче вече е разпродаден.

Акциите на Fiat Chrysler Automobiles, която е компанията майка на Ferrari, поскъпнаха с близо 2.5% в следборсовата търговия вчера до 12.50 долара за брой.