Различни страни, други нрави, друг стандарт на живот. Децата по света си приличат по едно – те тичат, скачат, играят. Фотографът Джеймс Молисън създаден уникален проект, наречен Playground. В рамките му той събира снимки от училищни дворове от цял свят

Начално училище Сехей, Токио

Отчитайки дефицита на земя и цената й, училишният двор на това училище е съчетан със спортна площадка и се намира на покрива на сградата. Но дотук оригиналността на решението не свършва. Оказва се, че покривът над площадката се движи и когато е в движение, в залата звучи музика. Цената за построяване на такова училище е 60 млн. долара.

Училище за деца „Аида”, Витлеем

Отчитайки факта, че училището се намира недалеч от границата на противостояние на Израел и Палестина, бетонните огради пазят учениците от прелитащи куршуми.

Училище Валей Вю, Найроби, Кения

В Кения училищата станата популярни след като през 2005 година организацията World Food започна да раздава на учениците храна, която те можете или да изядат, или да отнесат у дома, за да я споделят с роднините си.

УчилищеТимху, Бутан

Представлява доста бедно училище-манастир, в което децата живеят и спят направо на пода на класните стаи. Освен това, на учениците им се налага да работят, за да могат да си гарантират прехрана.

Училище Холца, Тел Авив, Израел

Това е училище на авиацията и аеронавигацията. Учениците стават пилоти, инженери, механици или специалисти по програмиране на летателни апарати.

Училище Ингълуд, Калифорния, САЩ

Много ученици от това училище са спортисти, част от които вече са станали доста популярни.

Училище Утхайм, Норвегия

Училището се намира на остров. От момента, в който е построен тунел до него, децата в него станаха много повече.
Селско училище Лидия, Гуджарат, Индия

Училището е бедно, но въпреки това учениците получават храна – в менюто присъстват ориз, масала и вода. Вместо чинии се използват листа от банан – икономично и екологично. Мебели в училището отсъстват. Децата учат на пода.

Училище Он Хуан Юй Сан, Китай

В Китай има много деца и те носят униформи. Затова когато децата се съберат в училищния двор или пък за часа по физкултура, сякаш пред очите ви има истински мравуняк.