Facebook ще позволи на потребителите да качат много кратко видео (GIF), като тяхна профилна снимка. Това е част от новите промени на социалната мрежа, свързани с дизайна и усилията на компанията да акцентират върху видео-съдържанието си.

Съгласно новите промени потребителите ще могат да заснемат и да качват много кратко видео (в рамките на до 7 секунди) на мястото, където обикновено стоят профилните снимки.

„На профилите и в категорията на новини все повече хора качват видеа“, коментира продуктовия мениджър на компанията. „Профилните видеа ще позволят на потребителите да представят себе си, както никога досега“.

След като представи функцията „автоматично стартиране“ на видеата, социалната мрежа продължава да залага много на видео-съдържанието, което се очаква да е новия сериозен източник на приходи за компанията в бъдеще.

От социалната мрежа представиха и други нововъдения. Едно от тях е възможността за поставяне на временна профилна снимка, която ще се сменя от титулярната след известно време. От Facebook коментираха, че това ще е особено популярно сред спортните фенове, които ще могат по този начин да засвидетелстват подкрепата към своите отбори, преди ключови срещи.

Потребителите ще могат също така да показват лична информация, като например образование и трудова история най-отгоре на своя профил.

Чрез използването на възможностите на „featured photos“, потребителите ще могат да поставят няколко от любимите си снимки най-отгоре.