Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Закърбърг популяризира нещото, което днес мнозина смятат за "униформата" на Силициевата долина, тъй като той постоянно носи суитшърт с тениска и дънки, дори по време на важни събития.

Забавен анекдот в статия на New York Times за заемащия ръководна длъжност във Facebook Мат Джейкъбсън разкрива, че произлезлият от това стереотип за облеклото във Facebook все още важи с пълна сила.

Вижте още: Защо Марк Закърбърг носи еднакви тениски всеки ден?

Джейкъбсън, който живее в Лос Анджелис, е връзката на технологичната компания с Холивуд.

Той също така има навик да се облича официално, като предпочита хубавите костюми пред едноцветните суитшърт.

Джейкъбсън споделя пред New York Times, че заради възрастта си и начина си на обличане той изпъква сериозно в централата на Facebook.

"Охраната там постоянно ме спира, защото ме смята за посетител на компанията," казва той. "Охраната ме спира, иска да провери дали имам бадж на посетител и ме питат 'Кой сте вие?'"

Като служител номер осем във Facebook в ранните дни на компанията Джейкъбсън е имал доста пререкания и с множеството инженери там, които не са приемали с охота честите му телефонни обаждания.

"Едни от първите инженери в компанията ми казваха: 'Не можеш да използваш телефона тук. Пречиш ни прекалено много,'" споделя Джейкъбсън. "Така че трябваше да провеждам повечето си телефонни разговори от покрива на сградата."