Подобно на Стив Джобс Марк Закърбърг е човек, който си е поставил за цел да създава перфектни продукти и обръща сериозно внимание на детайлите.

Едни от първите служители на Facebook Ноа Кейгън, който в момента ръководи SumoMe, е работил за Facebook в продължение на девет месеца през 2005 г. Той си спомня няколко стряскащи начини, по които младият главен изпълнителен директор е реагирал когато смятал, че даден служител не е свършил достатъчно добра работа.

Кейгън си спомня, че веднъж Закърбърг хвърлил вода върху компютъра на инженер в компанията и нарекъл продукта, който той му представил "боклук."

Ето какво пише Кейгън в електронната си книга, в която описва работата си във Facebook:

Не си спомням по какво точно работехме, но инженерът Крис Пътнам и яз бяхме прекарали близо месец, създавайки нещо, което мислехме, че ще се хареса на Марк. Той се приближи до компютъра на Крис и ние му направихме демонстрация на продукта. Марк смяташе, че това е боклук. Знам, защото вместо да даде обратна връзка за продукта, той се разкрещя "това е боклук, преработете го!". След това хвърли вода върху компютъра на Крис и си тръгна. Всички бяхме шокирани.

Вижте още: Невероятният живот на Марк Закърбърг

В други случаи Кейгън твърди, че Закърбърг имал самурайски меч, с който наужким заплашвал служителите, когато не вършели достатъчно добра работа.

Той се разхождаше с един самурайски меч и заплашваше на ужким, че ще те нападне, ако работиш лошо. Никой не знае откъде се бе снабдил с този меч. За щастие нямаше наранени служители, докато бях в компанията. Той идваше с меча и се преструваше, че те съсича, шегувайки се, че ще ти отреже главата, ако сринеш сайта. Човек не трябва да забравя, че това бе един 23-годишен младеж, който управляваше един от най-бързо разрастващите се сайтове в интернет. Колкото и зрял да беше той, в някои отношения беше и незрял.

Закърбърг имал и страхотни мотивационни методи, си спомня Кейгън. Той казваше с любов "Ако не свършиш това по-скоро, ще те ударя в лицето," или "Ще те накълцам с този огромен меч," докато държеше меча в ръката си.