Ако търсите страхотни идеи за сиви спални, тогава сте попаднали на точното място. От всички цветове в момента именно сивото се превръща в новата магнолия и по всичко личи, че скоро ще бъде хит при декорирането на спалното помещение.

Това е добра идея, като се има предвид колко много мебели в сиво можете да намерите на пазара. От дивани през гардероби до малки детайли и аксесоари. Разбира се, и тапети.

Сива спалня със съвременен тапет

Ако искате да имате ултрасъвременна спалня, бъдете смели и заложете на ключови мотиви. В този пример тапетът, леглото и лампата са изключителни попадения.

Събрани заедно, създават атмосфера за индивидуален стил.

Сива спалня с възглавнички с птици и жълт стол

Когато разполагате с таванско помещение, превърнато в спалня, използвайте скосените тавани. В тази стая нежно сиво е използвано за тапета, докато навсякъде царува белият цвят.

Контрастът придава акцент на линиите в дизайна, правейки пространството по-отворено, въпреки че е малко. Тъмносивото е използвано тук-там, за да подчертае белотата и стила.

Сива спалня с метално легло и полилей

Всички елементи в тази стая се съчетават, за да придадат на леглото най-голям акцент. Позицията край прозореца позволява на слънцето да огрее помещението, решено в бяло и различни нюанси на сивото.

От сивите стени лъха на драматичност. Полилеят създава илюзията за корона.

Сива спалня и лавица за вещи

Ако сивото ви се струва прекалено тежко за стените на спалнята, използвайте този цвят като основен за декоративните елементи. В тази сива спалня кадифените материи създават усещане за топлота и комфорт.

Лавицата, позиционирана зад леглото, пък дава поле за практичност и подреденост.

Сива спалня със сенник

Подберете нюанс на сивото за стените, но оставете тавана бял. Допълнете атмосферата с подходящи мебели и сенник. Красиво, омайващо и ваше.

Сива спалня с пищна табла на леглото

Ако искате блясък, обърнете внимание на таблата на леглото. Изберете нещо орнаментирано и със специфичен дизайн. Потърсете и тапет със съответстващи мотиви. Внесете огледала и полирани хромови аксесоари.

Сива спалня с тухлена камина

Топлото сиво е успокояващ нюанс. Идеален е за спално помещение. Боядисайте стените в този цвят, като го съчетаете с подходящи възглавнички.

Тухлената камина създава контраточка, която допълнително дава акцент на сивата спалня.

Сива спалня с възможност за балдахин

Тази съвременна спалня е отличен пример за прилагането на различни нюанси на сивото на едно място. Бялата рамка за балдахина създава контраст.

Различната височина на мебелите, подбрани в различни цветове и от различни материали, създават нива на възприемане. Монохромните нюанси отлично балансират атмосферата в спалнята.

Сива спалня със спално бельо с розови линии

Създайте удачна комбинация от сиви стени, материи и цветове за прозорците и за пода.

Извън тази схема използвайте впечатляващо с изпълнението си спалньо бельо, което да акцентира върху играта на сиви тонове. Розовото в случая изпъква сполучливо.