В продължение на 89 г. компанията за търговия на дребно с луксозни стоки Neiman Marcus доставя удоволствие на клиентите с уникалния си подбор на подаръци за празниците. Тази година няма да е по-различно.

За хората, които искат и могат да си позволят да похарчат половин милион долара за себе си и техните любими, плащането на близо 100 000 долара за пътешествие до ръба на Космоса не е кой знае какво. Останалите 99% от хората могат просто да разгледат Коледния каталог на компанията и да си помечтаят.

Парите обаче не са проблем за хората, които пазаруват от Neiman. Миналата година компанията е продала луксозни стоки за над 5.1 млрд. долара.

Вижте още: Новата мания сред милиардерите

Според Джинджър Рийдърм, директор в Neiman Marcus, подаръците дават възможност на хората да изживеят нещо уникално, като влязат в ролята на знаменитост или астронавт. "Ние сбъдваме мечти," казва тя.

Рийдър прогнозира, че повечето артикули, и най-вече ограничената серия автомобили Mustang, ще бъдат разпродадени "бързо."

Други артикули, които се очаква да бъдат популярни сред купувачите, са парфюми по поръчка за 475 000 долара, водни джетове за 50 000 долара и ограничена серия Aston Martin Vanquish Volante за 344 500 долара.

Едно от нещата, които изпъкват в тазгодишния Коледен каталог на Neiman, са двудневно мотоциклетно пътешествие по крайбрежието на Калифорния с актьора Киану Рийвс. Цената е 150 000 долара, като в нея е включен мотоциклет KRGT-1 Arch, хотел и самолетен билет.

За предпочитащите пътешествие по въздуха се предлага летене с балон и впоследствие с космическа капсула на височина от 30 000 м. Цената е 90 000 долара и за шест човека.

Това пътешествие включва два часа, прекарани в горния край на атмосферата или два пъти по-високо, отколкото пътнически самолети летят. В цената е включен бар с освежителни напитки и хапване.

За тези, които ги е страх от високото, Neiman предлага 7-дневна културна обиколка на Флоренция и Венеция.

VIP пътуването включва посещение на работилница на италианската марка бижута Ippolita. Цената на пътешествието за четирима е 150 000 долара и включва и 10 000 долара благотворително дарение.

Най-скъпият подарък в тазгодишния каталог е посещение на Индия на стойност 400 000 долара.

12-дневната почивка за двама включва настаняване в петзвездни хотели и придвижване с частен самолет до Мумбай, Джайпур, Удайпур и Делхи. В почивката са включени частни уроци по крикет, посещение на Тадж Махал с екскурзовод и уроци по танци на филмова площадка в Боливуд.

Вижте още: Какво е да си звезда? 9 неща, които не знаете

Всяка година в каталога на Neiman Marcus има и ограничена серия автомобил. Тази година това е кабриолет Mustang на цена от 95 000 долара.

Колата е с мощност 700 конски сили и ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.5 секунди. Доставките се очаква да започнат преди 1 март 2016 г. и включват двудневни инструкции на писта от професионални състезатели.