Лошият късмет за Уорън Бъфет продължава. Гениалният инвеститор загуби вчера нови 500 милиона долара само от инвестициите си в една компания – IBM.

Акциите на технологичния гигант загубиха 6.5 долара от стойността си вчера, след като изнесоха по-лоши от очакванията резултати за изминалото тримесечие.

Вижте още: Бъфет разкритикува хеждфондовете

Въз основа на притежаваните 79.57 милиона акции от технологичната компания, загубата на управлявания от Бъфет инвестиционен фонд Berkshire Hathaway възлезе на 517 милиона долара.

Фондът на Бъфет е и най-големият акционер в IBM, като притежава с 20 милиона акции повече, в сравнение с втория по големина.

Бъфет е дългосрочен инвеститор в IBM, като за да докаже това, той е добавил нови акции към пакета си в началото на годината.

Това не е първия път, когато Бъфет регистрира сериозни загуби от инвестициите си в IBM. През октомври на миналата година рязката обезценка в акциите на технологичната компания донесоха „загуби на хартия“ за оракула от Омаха в размер на над 1 милиард долара.

Този юли поредни слаби резултати на компанията инициираха нови загуби в размер на над 700 милиона долара за Бъфет на следващия ден на търговия на акциите на IBM.

Вчера от компанията изнесоха печалба на акция от 3.34 долара за тримесечието при приходи в размер на 19.28 милиарда долара. Средните очаквания на анализаторите бяха за печалба от 3.3 долара на акция и приходи в размер на 19.62 милиарда долара.