Има едно приложение, което обещава да ви направи по-щастливи и то се казва Happify. Стартъпът е едва на две години, като покрай него се вдигна доста шум при стартирането му през 2014 година.

Компанията е стартирала бизнеса си с капитал от едва 4 милиона долара и още пет милиона под формата на дългове от конвертируеми облигации. Две години по-късно Happify вече разполага с 1.3 милиона потребители по света, които се опитват да станат по-щастливи. Това е ръст от близо 1 200% от бета-версията на приложението.

„Цялата идея на приложението Happify е да създаде строга, базирана върху науката, рамка, която да се прилага в ежедневието на хората, за да бъдат те по-щастливи. Всичко това обаче се прави посредством приоми, които да правят създаването на тази рамка забавно“, коментира съоснователят на компанията Офър Лайднър.

Приложението е основано на пет основни принципа, които да помогнат на хората да намерят пътя към щастието. Всеки един от тях е на база изследванията на водещи психолози от университети като Харвард и Станфорд. Петте принципа са известни под името STAGE, (където "S" е съкращение от "наслади", "T" означава "благодаря", "A" е съкращение от "вдъхновявам", "G" е за „добронамереност“ и "E" е съкращение от "съпричастност“).

Част от приомите на приложението са свързани с това да „овладеете негативните мисли“, да се „справяте по-добре със стреса“ и всичко това се постига благодарение на игри, разработени от специалисти.