Тим Ферис е автор, инвеститор и гуру, който наскоро направи презентация на най-важните уроци, които е начил в работата си с хора през годините.

Ферис подчертава какво никога не бива да прави един професионалист, когато се опитва да осъществи контакт с хора на конференции и други подобни съибтия.

1. Да отхвърлят хора, защото не им изглеждат важни

В стремежа си да се докоснете до хората, които са на върха, е възможно да си помислите, че хората по пътя ви не заслужават вниманието ви.

Според Ферис, важно е да оценявате по достойнство всеки срещнат човек. Да виждате у него потенциала и да го уважавате за успехите ми в професионалната сфера, в която се развива. Независимо, че може да ви се струва далеч от вас.

Според други експерти, фокусирането върху осъществяване на контакти с големи имена носи своите минуси.

2. Да се държат като гадняри

Отношенията между двама души се основават на взаимообмяна. Не изисквайте от другите само те да ви дават.

3. Да претупват разговор

Ваша мантра по време на завързване на запознанства трябва да бъде „качество, а не количество”. Целта ви трябва да е да установите истински контакт с други личности, а не просто да се преструвате, че човекът, с който говорите ви интересува, докато зад гърба му наблюдавате „знаменитостите”.

4. Да „нахлуват” в дискусия

Ако двама души разгорещено обсъждат тема, не е желателно да ги прекъсвате. Ако са повече на брой, можете да се приближите и да се запознаете с темата и позициите по-добре.

5. Да прекъсват партньора, когато говори

Човекът, който ви говори, може да ви подразни дотолкова, че да искате да го накарате да замълчи. Прекъсването не е най-успешният ви ход. По-скоро задайте въпрос, който изисква отговор „да” или „не”. Ако събеседникът продължи да развива „локуми”, кажете му, че отивате да подишате малко въздух или пък да се поразтъпчете.