Когато отворите различни бизнес сайтове, първото нещо, което ще ви впечатли, е общото мото: "Да се установите на платена работа не е добра идея".

Лозунгът е изключителна илюстрация на идеята за предприемачество за тези, които искат да изкарват прехраната си без да са зависими от държавния или частния работодател.

Този материал днес е посветен изцяло на една наука, считана по-скоро за изкуство, и вярваме, че ако поне един подходи към това като сериозен бизнес, може да успее.

Ние ще говорим за онлайн търговията на финансовите пазари, като се надяваме това да накара читателите ни да бъдат по-информирани и отговорни.

И в тази област, както и в ежедневието, трябва да отворите очите си, а не да поставяте в опасност финансовото положение на семейството си, за да контролирате и ограничите рисковете, въпреки че теоретично потенциалът е неограничен.

Защо и как да започнете? Е, тук са някои предимствата на онлайн търговията, в сравнение с малките и средни фирми като възможност за бизнес:

1. Регистрацията е несравнимо по-лесна и с по-малко бюрокрация от стартирането на бизнес. За да започнете, трябва само да изберете брокер и да си откриете сметка за търговия.

2. Не е необходимо да купувате или наемате офис площи. Всичко, от което се нуждаете, е компютър и интернет връзка. Помислете колко лесно спестявате от наеми или други разходи, свързани с малкия бизнес.

3. Не е нужна първоначална инвестиция. Дори и най-малките нужди на бизнеса блокират някаква сума за начало. Онлайн търговията изисква само неколкостотин евро или долара и това не е начална такса, а е сумата, която депозирате в сметката с регулиран брокер, за да търгуване с валути, благородни метали, стоки или индекси.

Не се начисляват такси за регистрация. Можете да си отворите демо сметка, която симулира търговия на реални пазарни условия. Всичко, което искате да научите и да бъдете отговорни!

Това е и целта на кампанията на Admiral Markets I AM trading responsibly - информиране на обществеността по отношение на инвестициите и онлайн спекулациите на финансовите пазари. Ако искате да търгувате онлайн, можете да опитате първо безплатно и без риск на демо с 5 000 USD, в регламентирана и регулирана среда.

4. Не се нуждаете от персонал. Всички компании се нуждаят от определен брой работници и служители, дори микропредприятията с до 5 служители са сред най-ефективните. Появата на персонала включва редица въпроси и отговорности. Често чуваме колко лесно е да се ръководи бизнес, просто завъртате хора и раздавате заповеди. Обикновено тези заключения са от тези, които не са имали такова предизвикателство в живота си. Всъщност, вие трябва да обърнете внимание на заплати, застраховки, договори, данъци и др.

В онлайн търговията вие нямате служители, нито шефове. Социалните предизвикателства са ограничени до вашата личност и трудностите, които възникват при работата с пари и емоции. Но това означава да бъдете отговорни, преди всичко. Трябва да претеглите рисковете, да сте информирани и да отстъждате хладно, за да разберете механизмите и да вземете най-добрите решения.

Всеки може да прави грешки в началото, но не всеки може да се поучи от грешките си, за да продължи напред и да стане по-добър.

5. Вие нямате определен график. Не се състезавате с времето, за да започнете работния ден, без да се притеснявате и за неговия край. Истината е, че когато човек има собствена фирма, не разполага с много свободно време. Собственият бизнес отнема време и усилия, отдаденост и страст.

По време на практиката търговията изисква няколко часа на ден, а след това 1-2 часа са достатъчни за анализ на графиката и на най-важните макроикономически индикатори, които се публикуват.

6. Нямате нужда от счетоводители. Счетоводството е полезно за всеки собственик на бизнес, тъй като предлага полезна информация за разходите и приходите, но е малко позната зона в детайли. Е, за онлайн търговията не е нужно счетоводство. Резултатите са видими след всяка сделка и може да получите извлечение и отчет за всеки избран период. Без счетоводител, без счетоводство. Разходите са само в отрицателните сделки.

7. Свободата да търгувате от всяка точка на света. Най-важното предимство на търговията като бизнес е индивидуалната независимост. Където и да сте лаптоп, таблет или дори смартфон са достатъчни, за да сте наясно с всичко, което се случва на финансовите пазари.

Свалете приложението MetaTrader 4 от AppStore или GooglePlay и потърсете Admiral Markets като брокер.

Ние знаем, че никой друг бизнес модел не може да ви предложи по-голяма свобода на работа.

А сега можете да се възползвате от възможността да започнете собствен бизнес от нулата само за няколко седмици благодарение на кампанията "Аз търгувам отговорно" на Admiral Markets, чрез която навлизате в света на онлайн търговията и ще получите виртуални $ 5000, за да симулирате реални пазарни условия безплатно и без никакви риск.

Може да се присъедините и към БЕЗПЛАТНИЯ ни семинар, който ще се проведе на 27.11.2005 г. в Хотел Галерия Графит, гр. Варна.

Ако вече имате повече опит в търговията, можете да откриете директно реална сметка и да участвате в онлайн конкурса ни I AM trading responsibly за спечелването на 20 награди на 18.12.2015. Първа награда е лимитиран часовник Vostok на стойност 3000 евро. Запознайте се с правилата на конкурса тук.

Силвия Велчева
Admiral Markets UK Ltd

Предупреждение за риск. Търговията с чуждестранна валута или договори за разлики на марджин носи висока степен на риск и може да не е подходяща за всички инвеститори. Има възможност да претърпите загуба, равна на или по-голяма от цялата Ви инвестиция. Следователно, Вие не трябва да инвестирате или рискувате парите, които не можете да си позволите да загубите. Трябва да се уверите, че разбирате всички рискове. Преди да използвате услугите на Admiral Markets UK Ltd. Моля запознайте се с рисковете, свързани с търговията.

Съдържанието на този материал не трябва да се тълкува като лични съвети. Admiral Markets Ви препоръчва да потърсите съвет от независим финансов съветник.