Скоро туристите по света ще могат да преживеят една незабравима ваканция – да спят под вода с рибите във футуристичен хотел на дъното на океана.

Planet Ocean Underwater Hotel е получил патент и одобрение на търговска марка в САЩ като първия в света подводен хотел.

Все още не е ясно къде ще се намира той, като предпочитанията на дизайнерите му са за дестинации като Египет, Малайзия, Хавай и Бахамските острови.

Гостите ще получат невероятния шанс да се наслаждават на единствена по рода си панорама на зашеметяващите 8.5 метра под повърхността на водата.

Вижте още: 10 поразителни подводни хотела

Амбициозният проект има за цел да създаде луксозен бутиков хотел, разположен дълбоко под кристално чистите води на морето.

След като вече са получили патент, авторите на идеята се надяван да изградят система от подобни подводни хотели по целия свят, които да привличат вниманието на авантюристични туристи.

Тони Уеб, човекът, който стои зад дизайна на хотела, казва, че една от основните му цели е и възстановяване на застрашените коралови рифове по света.

Хотелът е технически квалифициран като плавателен съд, защото той може да се движи из океанските води, използвайки технология за електромеханично задвижване. Това означава, че той ще може да потърси подслон на собствен ход в случай на ураган.

Planet Ocean Underwater Hotel също така се продава и като отделна единица. Можете да си купите една за 3 млн. долара и да я поставите на одобрено място в карибска локация.

Смята се, че за изграждането на 12-стайния хотел ще бъдат изразходвани 20 млн. долара.