Бързаме да работим, да живеем, да бъдем. Времето все не достига и си мечтаем за поне още два часа сън, още една вечер преди изпита, още десет минути за подготовка на презентацията, още мигове за любимите хора.

А ползваме ли правилно времето си, особено „свободното“?

Стъпка 1: Подредете приоритетите

Динамичното ежедневие често ни кара да носим по няколко дини под една мишница. Преследваме добра реализация и нови върхове в кариерата си. Отглеждаме и възпитаваме наследници. Поддържаме домовете си уютни и чисти.

Понякога дори успяваме да отидем на почивка, да излезем вечер или да спим до късно в събота сутрин. Времето все не стига и няма как да е различно. Потънали сме в т.нар. „мултитаскинг“ или изпълнението на няколко задачи едновременно.

Но дали това е възможно във всяка ситуация?

Няма как да съвместите играта с децата и проекта, зададен от мениджъра ви. Или пък да комбинирате удоволствието от чаша кафе с измиването на чиниите от снощната вечеря. Всяка една дейност ще пострада в името на другата.

Затова подредете приоритети се. Кое е наистина значимо? Кое е по-специално, в сравнение с друго? Работата, а може би партньорът или пък пътуването до екзотична държава. Изборът е ваш. Просто направете класация на важните неща.

Стъпка 2: Дефинирайте крадците

Ако вече сте изпълнили стъпка едно, то няма да ви е никак трудно да откриете „крадците“ на свободно време. Обикновено това са скучните, но задължителни дейности, които ви осигуряват комфорт. Отделяте им внимание, защото не сте намерили начин да си ги спестите, но именно те ви ограбват.

Почистването на дома е една от огромните и досадни задачи, които с удоволствие бихме прехвърлили на някой друг. Това е може би най-големият крадец на време. Отървете се от него!

Стъпка 3: Открийте решението

Вече има начин да си спестите досадното почистване. Роботизираните прахосмукачки и подочистачки на iRobot могат да свършат работата вместо вас. Да, точно така, те са вашите спасители.

Сериите прахосмукачи iRobot Roomba ще изчистят без ваша помощ всички меки и твърди подови настилки. Ще се справят с килимите дори по-добре от вас, защото първо ще разрошат власинките им и после ще съберат всичко полепнало по тях.

Те без проблем ще преминат от стая в стая. Ще достигнат до най-тъмното кътче под леглото или скрина, без да повредят мебелите ви. Ще обходят всяка зона по няколко пъти, за да са сигурни, че са събрали всички отпадъци, косми и прах. И най-важното, след като приключат със задачите си, ще се приберат сами на зарядната станция.

Подочискачката iRobot Braava пък комбинира сухо и мокро почистване за ежедневна поддръжка на твърдите настилки. Микрофибърните й подложки събират и най-фините частици, а NorthStar навигацията я насочва към всички достъпни точки на дома ви. И нещо много важно – толкова е тиха, че можете да спите спокойно, докато тя работи.

Стъпка 4: Обърнете внимание на важните неща

Да, вече можете да се насладите на свободно време. Посветете го на себе си или на някой друг. Roomba можа да почиства, а вие да сте в парка с кучето или детето. Braava няма да ви притеснява, докато гледате филм или четете любима книга.

Доверете им се - те са професионалисти. А ние, от iRobot, ви уверяваме, че няма да съжалявате!