Кристиано Роналдо е футболна мегазвезда, плейбой, модел на бельо, а вече и хотелиер.

"Винаги съм мечтал да имам собствен хотел," заяви 30-годишният Роналдо пред CNBC след като обяви, че е инвестирал над 40 млн. долара в четири бутикови хотела на Pestana Hotel Group, една от най-големите туристически компании в Португалия.

Хотелите ще носят името 'CR7' и ще се намират в четири града, свързани със живота и кариерата на звездата - неговият роден град Фуншал; Лисабон, където започва футболната си кариера; Мадрид заради престоя си в Реал и Ню Йорк, заради евентуалното му преместване в американското първенство.

Първият хотел ще отвори във Фуншал на остров Мадейра през лятото на 2016 г. В края на следващата година ще отвори хотелът в Лисабон, докато третият хотел се очаква да заработи в Мадрид през 2017 г.

Вижте още: Футболист си купи самолет за 19 млн. евро

Роналдо ще стане акционер в международната верига хотели на Pestana, което отбелязва първата му инвестиция извън света на модата и спорта.

Инвестицията от 40 млн. долара няма да се отрази особено много на състоянието на Роналдо, което се оценява на 223 млн. долара, според Goal.com.

Роналдо също така заяви, че е е убеден, че неговите хотели ще изпъкват в индустрия, която среща сериозна конкуренция от страна на стартъп компании като Airbnb.