През изминалата година личността и животът на Стив Джобс станаха главна тема в два филма на Холивуд. Разнообразието от продукции на бизнес тема обаче е голямо.

Като предприемачи си заслужава да изгледате тези 10 филма от 2015 година.

"Стив Джобс: мъжът в машината"

Документалният филм е дело на Алекс Гибни, който отправя критичен поглед към ценностната система на Стив Джобс и как тя се отразява върху отношенията му с колеги, семейство и приятели.

"Стажантът"

В него участват Ан Хатауей и Робърт де Ниро. Коменията разказва историята на наскоро пенсионирал се човек, който е толкоча отегчен от живота, че решава да стане стажант в стартъп.

Code: Debugging the Gender Gap

Този документален филм разкрива факти, свързани с това как жените биват маргинализирани в технологичния сектор в САЩ. Разисква се предположението, че мъжете са по-добри от жените в компютърните науки.

"Повелителят на кухнята"

Брадли Купър последва опозорен готвач, който отваря ресторант в Лондон с надеждата да спечели звезда "Мишлен".

A Faster Horse

Този документален филм проследява историята на една от колите-икони в човешката история - Ford Mustang.

"Стив Джобс"

Този филм, посветен на основателя на Apple, е дело на носителя на Оскар Дани Бойл. Акцентът е поставен върху трудните моменти в живота на Джобс, когато се изисква от него да взема решение.

"Кофти сделка"

Тази комедия разказва за бизнесмен, който се играе от Винс Вон, пътуващ до Германия, за да сключи голяма сделка. Приключението придобива по-различен привкус, когато се намесва конкуренцията.

The Big Short

Базира се на книгата на Майкъл Луис, проследяваща кризата в недвижимите имоти. Става дума за четирима мъже, които предсказват балона в кредитирането и жилищния сектор.

Bloodsucking Bastards

Този филм разказва историята на претоварен от работа служител, чийто нов шеф чисти къщи, като превръща персонала във вамрипи.

Results

Филмът е комедия и показва ясно колко сложен става животът на хората, когато се сместват бизнес и личен живот.