Джак Дорси често работи по 18 часа на ден, но не разполага с бюро нито в Square, нито в Twitter - двете компании, на които е главен изпълнителен директор, според Wall Street Journal.

Дорси вече няколко месеца ръководи едновременно и двете компании, всяка от които се намира във важна фаза от развитието си. Square наскоро стана публична компания, а Twitter се опитва да ограничи намаляване на ръста на потребителите, докато цената на акциите й е на рекордно дъно.

И така - как Дорси успява да се справи едновременно с такива трудни задачи? Изглежда нещото, от което няма нужда, е бюро.

Вижте още: Какво правят Брансън, Гейтс и още 11 успели хора през уикендите

39-годишният Дорси няма бюро в нито една от двете компании. Той редовно снове между офисите им, които се намират на една пресечка разстояние в Сан Франциско. Дорси прекарва сутрините в Twitter, а следобедите в Square.

Той е известен с това, че се придържа към програма, съгласно която върши определени неща в определени дни от седмицата.

В понеделник, например, той се провежда петчасова среща с висшия мениджмънт на Twitter, който се състои от осем души, в това число главния финансов директор Антъни Ното и президента Адам Бейн, според WSJ.

В 1:30 следобед той отива в Square, където върши същото нещо.

Дорси, който е и в борда на директорите на Walt Disney Co, се консултира и с главния изпълнителен директор на Disney Робърт Айгър.