Един от най-очакваните модели смартфони за следващата година е Samsung Galaxy S7. До дебюта му остават няколко месеца, като операторите в световен мащаб вече започват да се подготвят за това събитие.

Вижте още: Петте най-добри смартфона на 2015 г.

Един от тях е китайският оператор China Mobile, откъдето погрешка в своя презентация разкриха кога очакват смартфона да пристигне в техните магазини.

От слайда става ясно, че моделът най-вероятно ще излезе на пазара през март следващата година.

Данните до голяма степен неутрализират спекулациите, че смартфонът ще бъде показан за първи път по време на изложението за потребителска електроника в Лас Вегас, стартиращо на 4 януари следващата година.

От същата снимка става ясно за плановете на Samsung за представяне на още няколко смартфона от среден клас, както и за моделите на други производители, които ще се появят в Китай.

Най-вероятно моделът Galaxy S7 ще бъде представен за първи път по време на мобилното изложение Mobile World Congress през февруари в Барселона.

Според слуховете той ще е с процесор Snapdragon 820, или Exynos 8890, и ще бъде представен в няколко варианта, включително и със заоблен дисплей.

Оперативната му памет се очаква да е 4 GB, като се очаква отново да разполага с порт за поставяне на карта за разширяване на паметта.