Сагата „Междузвездни войни: Силата се пробужда“ продължава да чупи рекорди с приходи от 529 милиона долара до момента. Напълно е възможно филмът съвсем скоро да премине психологическата граница от 1 милиарда долара по приходи.

Вижте още: "Силата се пробужда" с 250 милиона долара приходи за ден

Колко обаче са получили звездите на продукцията?

Според данни на изданието Variety, не всички са еднакво възнаградени. Така например 73-годишната звезда – Харисан Форд (чиято кариера до голяма степен стартира именно от първите филми на продукцията преди над 35 години), е получил за ролята си между 10 и 20 милиона долара.

В понеделник от изданието Daily Mail излязоха с новина, че Форд е получил 25 милиона долара, за да участва в продукцията. От Disney обаче бързо опровергаха тези данни, като ги определиха за неверни и завишени.

При всички положения обаче, Форд е получил далеч повече от своите колеги.

Марк Хамил и Кери Фишер например са получили възнаграждение в долната част на седемцифрена сума, докато за новите звезди Джон Бойега и Дейзи Ридли са били заделени между 100 и 300 хиляди долара, според запознати.

Предложените суми на Адам Драйвър и Оскар Айзък са били в горната част на седемцифрените суми, тъй като те са имали предварителни договори от предходните части на сагата.