От днес (29 декември) за търговия на Българска фондова борса бе въведена емисията акции на Атоменергоремонт АД – Козлодуй.

В две сделки още в началото на борсовата сесия бяха прехвърлени 511 хил. акции, представляващи 3.33 на сто от капитала на компанията.

Трансакциите бяха осъществени на цена от 3.91 лв. за брой, а в момента търсене по позицията има на 3.93 лв. за лот. Предлагане обаче липсва.

Бултрейд Корпорейшън ЕООД, представлявано от Борис Методиев, притежава 99.99% от компанията, а останалите 0.01% са собственост на физическото лице Борис Методиев.

За 2014 г. Атоменергоремонт реализира 11.88 млн. лв. печалба при приходи от 38.2 млн. лв., а година по-рано има положителен финансов резултат от 10.77 млн. лв. при приходи от продажби в размер на 32 млн. лв.

За първите шест месеца на 2015 г. компанията е на печалба от 3.95 млн. лв., като приходите от продажби достигат 14.4 млн. лв.

Основната дейност на дружеството е свързана с планови и аварийни ремонти в блоковете на АЕЦ Козлодуй.

Останалите клиенти на компанията са централи и топлофикационните дружества в Димитровград, Бобов дол, Плевен, Враца, Сливен, Велико Търново, Габрово, Брикел ЕАД, ТЕЦ Марица Изток 2 и други.

Освен в България, дружеството извършва дейност и в Сърбия и Македония, където изпълнява ремонтни дейности за топло- и водноелектрически централи, както и дефектовка и ремонт на турбогенераторни групи.