Бали е известен като луксозна туристическа дестинация, влизаща в мечтания списък на любителите на сърфа, плажа и океана.

Но някои летовниците се отправят към индонезийския Остров на боговете, за едно приключение от различен вид - посещение на един изоставен луксозен хотел, за който местните жители вярват, че е прокълнат.

Ghost Palace Hotel, или Bedugul Taman Rekreasi Hotel & Resort, се намира в централните планини на Бедугал, на 50 км от Кута.

На видео, заснето от турист и качено в YouTube, което можете да гледате най-долу, се вижда луксозен хотелски комплекс с голяма бална зала, масивни трапезарии, невероятни спални и страхотна панорамна гледка.

Той обаче се руши, а терасите му са превзети от растителност. В една от стаите пък лежат чифт джапанки - зловещ признак на живот от отдавна отминали времена.

Вижте още: Той купи изоставена сграда за 1 долар и я превърна в палат

Просторният курорт е построен през 1990 г. и по причини, неизвестни до днес, никога не е отворен за обществено ползване. Смята се, е изоставен в продължение на десетилетие.

Мистерия както обгръща строителството на хотела, така и неговия собственик - някои твърдят, че той е построен от член на индонезийското кралско семейство, докато други сочат Томи Сухарто, син на покойния президент Сухарто, за негов собственик.

Друга теория предполага, че Ghost Palace Hotel е собственост на корумпиран бизнесмен, който проклина конкурентите си, но вместо това сам стига до фалит.

Който и да е собственикът, ясно е, че той е имал амбициозни планове за това място, което очевидно е предназначено за луксозно убежище за богатите.

Според местните обаче днес то е прокълнато и на него витаят духовете на преуморени работници, загинали при изграждането на курорта.