Американският запад е осеян с призрачни градове - погранични населени места, изоставени в края на златната треска.

Един град в Ню Мексико е на път да се присъедини към редиците им, тъй като строителите му нямат намерение да позволят в него да живеят хора.

Телекомуникационната и технологична фирма Pegasus Global Holdings планира да изгради футуристичен град в пустинята на Ню Мексико и да го превърне в място, на което изследователи да разработват и изпробват своите технологии за съвременния живот.

Pegasus планира да похарчи 1 милиард долара за създаване на града, който ще бъде разположен на 38 квадратни километра, наречен CITE. Строителството ще започне догодина, а градът ще отвори врати най-рано през 2018 г.

Вижте още: 10 от най-странните градове, които хората обитават

CITE ще бъде достатъчно голям, за да приюти 35 000 души, с бизнес район в центъра, заобиколен от терасовидни жилищни предградия. Но никой никога няма да живее в него.

Вместо това фирмите ще имат възможност да тестват всякакви нововъведения, като например коли без шофьори, технологии за бедствия и други подобни, без риск за човека и околната среда.

"Това е среда, в която новите продукти, услуги и технологии могат да бъдат доказани и изпитани, без с това да се прекъсва всекидневния живот на някого," казва управляващият директор на Pegasus Робърт Бръмли пред CNN.