По време на стартиращото утре изложение в Лас Вегас най-големият световен производител на лаптопи ще представи много нови продукти. Два са лаптопите обаче, които най-вероятно ще попаднат "под светлините на прожекторите".

Първият е YOGA 900S. Това, според китайската компания, е най-тънкият ултрапреносим лаптоп в света. 13-инчовото устройство е с дебелина от едва половин инч (1.25 см). То е изключително леко - тежи 2.2 паунда (997 гр).

Моделът е захранван от последния процесор на Intel - Skylake Core M7, което съдейства за изключително дълъг живот на батерията от 10.5 часа. Той може лесно да се трансформира в таблет, лаптоп или да се използва в позиция „палатка“.

Устройството ще е достъпно през март на цена от 1 100 долара. Ще се предлага в златист и сребрист цвят.

От Lenovo представиха и още един иновативен лаптоп - X1 Yogа. Той се отличава с 14-инчов дисплей с технологията OLED. И макар тази технология да е добре позната при телевизорите, тя все още не е навлязла при лаптопите.

Това ще е първият лаптоп с дисплей с подобна технология.

Лаптопът е придружаван от умна писалка, с която директно може да се пише върху екрана му. Той се очаква да се появи на пазара през април на цена от около 1 700 долара.