Когато трябва да обмислим преместване в друг град и държава, обикновено вземаме предвид население, инфраструктура, размери на града, политически контекст, стандарт на живот, възможности за развитие и т.н.

Икономическият растеж на града, имотният пазар и възможностите за забавление също играят ключова роля, когато вземаме решение.

Ето списък от пет града, които е добре да имате предвид, ако искате да живеете и да инвестирате в чужбина през 2016 година.

Всеки един от тези градове е внушителен и предлага много опции за развитие.

5. Шанхай, Китай

В наши дни Шанхай е един от най-добрите градове, в които можете да инвестирате. Особено когато става дума за Източна Азия.

Градът е глобален финансов център през последните години. Изобилието от работни места е налице, тъй като тук се развива стабилен бизнес с финанси и имоти. Печалбата е гарантирана в краткосрочен и дългосрочен план.

Според прогнозите между 2015 и 2030 година доходите в Шанхай ще нараснат с над 350 милиарда долара - повече от тези на Лондон и Токио.

Едно от най-добрите места за инвестиране може да бъде зоната Киантан, тъй като държавата планира да вложи пари в подобряването на града.

Ако възнамерявате да се преместите тук, децата ви много ще се радват - предстои да бъде изграден парк на Дисни.

4. Дубай, ОАЕ

В Дубай живеят около 2.1 милиона души. БВП на глава от населението е 24 866 долара.

Според експерти имотният пазар е в отлична позиция за инвестиране в дългосрочен план. Дубай предлага ниски данъци за имоти - едни от най-ниските в цял свят.

Освен това тук държавата не удържа данък от заработеното. Това, което спечелите, го прибирате в джоба си.

3. Куала Лумпур, МалайзияСтолицата на федерация Малайзия е сред 25-те най-глобализирани градове в цял свят.

Според данните градът е 6-ата най-голяма дестинация за чуждестранни директни инвестиции през изминалата година. Това категорично показва колко силно е международното влияние тук.

Здравните услуги са сред най-добрите в целия район.

Правителството съзнателно поддържа в отлично състояние градската инфраструктура и природните дадености. Именно по този начин се запазва интересът на туристите към Куала Лумпур.

2. Йоханесбург, Южна Африка

Кейп Таун е най-популярната туристическа дестинация в Южна Африка. Йоханесбург е най-големият град с най-добрите възможности за доходи от наем.

Градът дава подслон на малко над 5 милиона души. Заема 173-о място в света по този показател. БВП на глава от населението е 16 370 долара.

Образованието и здравеопазването са на завидно ниво.

1. Мумбай, Индия

Мумбай е финансовата столица на Индия. Градът е важен не само като административен център, а също така и като политически, и икономически.

Населението на града се е увеличило от 1991 до 2011 година от 9.9 милиона до 12.4 милиона.

За да поеме нарастването на населението и потребността от работа, правителството развива различни важни инфраструктурни проекти.

БВП на Мумбай е 278 милиарда долара към октомври 2015 година (от 2014). На глава от населението се падат по 7 300 долара.

Макар заплатите да са конкурентни, домашните помощници се заплащат изключително ниско. Можете да разполагате с шофьор, прислужница и персонален бодигард за минимална сума.