Баща ми и цялото му семейство произхожда от много бедно семейство. Живели на село и един ден им се наложило да дойдат в града, след като били изгонени от земите си. Това споделя синът на Пабло Ескобар в първото европейско интервю, дадено за Нова телевизия.

Себастиан Марокин, който сменил името си, за да не го свързват с баща му, споделя още:

„Като пристигнали в града, той искал да учи, да се приобщи и да се опита да стане счетоводител или адвокат. Влязал в универститета, но тъй като нямал финансовата възможност да продължи, прекъснал следването. Станал много амбициозен и споделил пред приятели, че ако до 30-та си годишнина не притежава 1 млн. долара ще се самоубие“.

Още на 28-годишна възраст той вече имал в банката сума, която била далеч над желаните 1 млн. долара, споделя Марокин.

„Започнал с контрабанда на електроуреди и алкохол, но след това влязал в бизнеса с кокаина“, допълва още той.

Вижте още: Как се играе Монополи с най-големия наркобарон в историята

„Когато бях на седем години, баща ми ми каза, че професията му е бандит“, допълва още той.

За своето семейство Ескобар построява Хасиенда Наполес, имение, което се простира на 20 кв. км. Комплексът е разполагал с няколко изкуствени езера, хеликоптерна площадка, частно летище, зоопарк, басейни и др.

Картелът на Пабло Ескобар е доставял 80% от кокаина в света и в пика си е имал 420 млн. долара седмични приходи, което прави около 22 млрд. долара на година.

„Нямам упреци към него като към баща, а като бандит“, споделя Марокин. Синът на Ескобар споделя, че не ходи с охрана, а го пази само онзи отгоре.

Четете още: Десет факта, измерващи богатството на Пабло Ескобар