За да избегне „изтичането“ на информация за новите си модели, Alcatel оповести характеристиките на два смартфона, които скоро ще бъдат представени на пазара - OneTouch Idol 4 и Touch Idol 4S.

През изминалата година френският производител на смартфони изненада приятно пазара, като представи два евтини модела с добри технически характеристики. Компанията ще се опита да повтори този успех.

Вижте още: Какво различава скъпите от евтините смартфони?

Моделът Alcatel OneTouch Idol 4 ще се отличава с 4.7-инчов дисплей с резолюция 720 х 1280 пиксела, процесор Snapdragon 410 и 2 GB оперативна памет. Другите му характеристики включват 13-мегапикселова основна камера и 8-мегапикселова предна.

Вътрешното пространство ще е от 16 GB, като ще може да се разширява с карта памет, а батерията ще е с капацитет от 2 150 mAh.

Със значително по-високи характеристики ще се отличава моделът Alcatel OneTouch Idol 4S. Той ще е с 5.5-инчов амолед дисплей с резолюция 1440 by 2560 пиксела и процесор Snapdragon 652 с честота от 1.8 GHz. Оперативната памет ще е 3 GB, а вътрешната - 32 GB.

Задната камера на устройството ще е 16-мегапикселова, а предната с резолюция от 8 мегапиксела.

Устройствата най-вероятно ще бъдат представени по време на изложението в Барселона през този месец. Очакванията са цените на двата нови модела да бъдат запазени при тези на предшествениците им – съответно при 180 и 250 долара.