Представете си, че притежавате стотици милиони или дори милиарди. За какво бихте изхарчили част от тях? Да, предполагаме, че ще си платите всички дългове, ще инвестирате малко, но след това?

Ето няколко идеи, с които богатството ви ще се стопи. Но пък и наистина ще се забавлявате.

1. Да си купиш най-скъпата вила на света

В случай че имате милиарди, ще можете да си позволите дори и най-скъпата къща в света – Вила Леополда. Тя се намира на Френската Ривиера и според различни оценки има цена от 750 млн. долара до 1.2 млрд. долара.

Притежание е на Лили Сафра, чиято фамилия е втората най-богата в Бразилия. Вила Леополда има 11 спални, 14 бани и е разположена на около 200 дка.

2. Техника

След като вече сте си купили вила, замък или просто най-луксозната къща на пазара, може би е добре да помислите да я оборудвате с последния писък на технологиите. Задължително е да предвидите и модерен киносалон, соларни панели, подгряващ басейн и др.

3. Частен самолет

В случай че притежавате милиарди, голяма е вероятността да пътувате много. Е, имайте предвид, че можете да си наемате частен самолет за всяка дестинация, но пък по-добре ще е да си купите собствен.

4. Скъпа кола

Най-скъпите нови автомобили в света могат да бъдат закупени за суми от порядъка на 3-5 млн. долара. В случая говорим обаче за нещо повече от кола, това е и вид инвестиция.

Доказано е, че по този начин можете не само да предпазите парите си, но и да ги увеличите. Ferrari 250 GTO от снимката бе продадено за 52 млн. долара през 2013 г. Звучи добре за близо 60-годишна кола, нали?

Вижте още: Той купува луксозни коли и ги продава на двойна цена

5. Да си построим собствен увеселителен парк

Трябва да помислите и за децата си, все пак притежавате милиарди. Защо не им построите увеселителен парк с влакчета на ужасите, водни пързалки и др.? Децата и техните приятели ще ви обожават.

6. Дрешник

Е, след като сте помислите за децата, време е и за жената. При положение че сте супербогати, то и жена ви ще харчи много пари за дрехи, обувки и чанти. Затова обаче ще й е нужен и дрешник, огромен дрешник.

7. Собствен остров

Защо пък не. Доста от милиардерите по света притежават острови, които използват, освен за почивка, и за постоянен живот. Пример – Ричард Брансън, който купува своя остров за 100 хил. долара, а днес оценката му е над 200 млн. долара.

8. Яхта

Част от най-добрите плажове по света могат да бъдат посетени само чрез лодка. Е, не каква да е, а луксозна яхта звучи по-добре, нали?

Имайте предвид, че на яхтите, а също и на голф игрището (бел. ред. голфът често е наричан играта на богатите), се сключват сделки за милиони или дори милиарди.

9. Голяма компания или перспективен стартъп

Е, ако решите не просто да пилеете парите си, а и да инвестирате част от тях, може да се насочите към технологичния сектор. Не един или двама милиардери вече имат значителни инвестиции именно там.

10. Адвокати, много адвокати

Имайте предвид, че ако сте много богати, хората ще се опитват да ви изнудват за какво ли не. Тъй че е по-добре отрано да се обкръжите с адвокати, при това от добрите, които ще ви струват и доста пари.

Бонус: Диамантите и произведенията на изкуството винаги са добра идея, но все пак парите са си ваши, нали? Успех с харченето им.