Щатската инвестиционна банка Goldman Sachs е сключила сделка за закупуване на приложението Honest Dollar, което цели да революционализира процеса на подсигуряване на старините на американските работници.

Към момента има 45 милиона американци, които нямат достъп до спонсорирани от работодателите им спестовни пенсионни схеми, според Goldman Sachs, откъдето оповестиха сделката.

Honest Dollar, освен с мобилно приложение, разполага и с уеб базирана версия.

Според приложението на работещите им отнема около 90 секунди, за да се регистрират и да получат предложение за спестовен план с вноска до 8 долара на месец.

Веднъж регистрирали се, потребителите попълват серия от въпроси, на база на които им се предлага една от шест инвестиционни схеми. И шестте портфейла са съставени от индексни фондове на Vanguard.

„Honest Dollar е създала просто решение за решаване на сложните проблеми, свързани с подсигуряването на старините на всеки“, коментира Тимъти О'нийл от Goldman Sachs в съобщение до медиите. „Заедно ние имаме потенциала да помогнем на милиони хора да достигнат инвестиционните си цели за подсигуряване на старините им“, допълва още О'нийл.

„Стартирахме с ясния фокус да революционализираме пенсионната индустрия и да достигнем работещите без спестовни планове“, коментира Уилиям Хърли, съосновател на Honest Dollar.

Сумата на сделката остава неназована.