Приложението WhatsApp, собственост на Facebook, вече се ползва от повече от 1 млрд. души по света - факт, който може би ще му помогне да излезе на сериозна печалба в идните години.

Всеки ден през приложението се изпращат по около 42 млрд. съобщения и 1.6 млрд. снимки. Потребителите също така изпращат и около 250 млн. видео материала ежедневно.

Facebook купи WhatsApp преди около две години за сумата от 19 млрд. долара, но поскъпването на акциите на гиганта повиши цената до около 22 млрд. долара.

Наскоро от седемгодишното приложение обявиха, че премахват границата от 1 долар годишна такса, като по този начин преминават към нов бизнес модел.

Начело на WhatsApp продължава да е един от основателите му – Ян Коум, който споделя, че таксата се премахва, тъй като, дори и минимална, тя е пречка пред част от хората – главно тези, които нямат възможност да се разплащат онлайн.

Коум сподели наскоро, че не се притеснява от сериозния интерес от страна на рекламодатели, като допълни, че вече много бизнес организации използват приложения, за да комуникират с потребителите си.