Имате ли микровълнова фурна в офиса? А обедна почивка, чаша и вилица?

Ето това ви е нужно (освен, разбира се, съставките на ястието), за да си направите истинска вкусна поничка за десерт сред обяда.

Популярният американски кулинарен блогър Джема Стафорд създава само с помощта на чаша и микровълнова поничка, която тя нарича mugnut.

Родената в Ирландия фурия в кухнята пусна видео в канала си в YouTube, в което готви три различни ястия, използвайки само чаша и микровълнова фурна. Можете да го видите под статията.

Вижте още: Тайната на успешния домашен обяд в офиса

За приготвянето на поничката тя използва разтопено масло, захар, конфитюр, яйчен жълтък, мляко, брашно, бакпулвер и канела. Всичко това просто смесва в чаша, пече в микровълновата и обещава истински вкус на поничка.

В канала на професионалния готвач в YouTube са показани още ястия, които могат да бъдат приготвени по подобен начин. Блогърът може да се похвали с повече от 730 000 абонати и повече от 40 милиона гледания на видеата й.

Джема завършва престижно британско готварско училище, след което работи като личен готвач в Италия, както и в ресторанти със звезди Michelin в Щатите, а накрая решава да започне свой собствен кетъринг бизнес.