Статусът на милиардер не се постига лесно и Тилман Д. Фертита, главен изпълнителен директор и собственик на Fertitta Entertainment, която притежава веригата ресторанти Landry's, както и казината Golden Nugget, е доказателство за това.

„Никога не е било лесно – за мен и за моя екип. Минавали сме през какви ли не трудности", споделя Фертита. "Доста пъти можех да се откажа", допълва той.

Всъщност милиардерът посочва, че е правил и много грешки. Важното е да не се правят големи грешки, казва Тилман пред CNBC, като заявява, че „със сигурност би бил доста по-успешен, отколкото е, ако не бе правил грешките си“.

„Вземал ли съм грешни решения? 100 процента. Пропускал ли съм добри възможности? Да, определено", казва той.

Но най-голямата грешка, която хората правят по пътя към успеха, е, че се предават прекалено рано и развяват белия флаг.

„За да станете успешни лидери обаче, трябва преди всичко да осъзнаете колко сте силни“. Човешкото тяло, човешкият мозък и човешкото сърце могат да поемат много.

Хората не осъзнават колко още могат да се потрудят, за да постигнат целта си. Те просто се отказват при достигането на някоя трудност, която според тях е непреодолима. Работете здраво по време на тежките времена, борете се и ще останете изненадани от успехите си.

Четете още: Милиардер: Следвайте правилото за 5-те процента, за да успявате