Притеснявате ли се какво ядете преди полета си? Както може би се досещате, част от летищата предлагат по-качествена храна от останалите. От авиационния сайт Skytrax наскоро обявиха победителите за 2016 г. в различни категории.

Вече ви информирахме за най-добрите летища в света, които може да видите на този линк

Днес обаче ще се спрем на летищата, предлагащи най-добра храна. Резултатите са получени след 13.25 млн. анкетирани пасажера от 106 различни нации.

Вижте и топ 10:

10. Летище Hamad International Airport в Доха, Катар

Летището в Доха заема 10-а позиция. Там може да се насладите на арабска или индийска кухня, но също така и на паста, пица или органични сандвичи, приготвени в известния италиански ресторант Soprafino.

Вижте защо Qatar Airways са най-добрата авиокомпания в света

9. Munich Airport в Мюнхен, Германия

Летището в Мюнхен е известно със своя баварски ресторант Airbräu, разполагащ с голяма външна градина и жива музика, където може да се насладите на вурстчета и разбира се - на първокласна бира.

8. Kansai International Airport, Изумисано, Япония

Освен кафетата и заведенията за бързо хранене, летището предлага и прочутите японски палачинки „окономияки“, които можем да вкусим в заведенията от веригата Boteju.

7. Vienna International Airport, Австрия

Виена е известна не само с кафетата си, но и с специалната селекция от торти, кейкове и щрудели, които можем да опитаме в Demel. Ръчно направените вкусотии са перфектното хапване преди всеки полет.

6. Heathrow Airport, Лондон, ВеликобританияТова е домът на ресторант като Plane Food, където може да опитате ястия, като пиле с къри и ориз, преди полета ви. В Giraffe пък може да хапнете от традиционното риба с картофки до нудълс.

5. Chūbu Centrair International Airport в Нагоя, Япония

На летището в Нагоя може да похапнете както традиционни японски ястия, така и италианска, френска, китайска или корейска кухня. В случай че искате да опитате японска кухня, се препоръчват заведенията от веригата Suzunami.

4. Incheon International Airport, Южна Корея

Каквото и да поискате на това летище, повярвайте, ще го намерите. Автентичната корейска кухня изобилства, като се предлага всичко - от скумрия до кимчи, нудълс и супи.

3. Singapore Changi Airport, Сингапур

Летището предлага от суши до бурито в Sushi Burrito, но не бива да пропускате и възможността да хапнете морски деликатеси, предлагани в Seafood Paradise.

2. Hong Kong International Airport, Хонконг

Места като Crystal Jade La Mian Xiao Long Bao предлагат голямо разнообразие от пекински, сичуански и шанхайски ястия, но също така сладкиши и нудълс.

1. Narita International Airport, Нарита, Япония

Летището в Нарита печели първото място в класацията благодарение на храната, която варира от китайска, японска, европейска кухня, световноизвестните вериги за бързо хранене, както и многобройните кафенета и барове.

Тук сушито е толкова прясно, че няма да повярвате, че то е сервирано на летище.