От днес Ford приема поръчки за суперавтомобила си от серията GT, който направи истински фурор с представянето си по време на автомобилното изложение в Детройт през миналата година. Цената му се очаква да е над 400 000 долара.

В двугодишния производствен цикъл обаче от суперавтомобила ще бъдат произведени само 500 броя, така че Ford се приготвя за силно търсене.

През 1966 година колата от легендарната серия финишира на първо, второ и трето място по време на автомобилната надпревара в Льо Ман, Франция.

„Подготвяме се за много поръчки“, коментира Хенри Форд III, пра-пра-внук на Хенри Форд, основал компанията. „Това е възможност, която се случва веднъж в живота, така че ще трябва да направим някои трудни решения“, допълва още Форд.

От компанията обясниха, че веднъж получени, заявките ще бъдат преглеждани от регионалните мениджъри, които ще дават препоръки към централата, откъдето ще вземат крайно решение дали молбата да бъде одобрена.

“Новите собственици на модела ще са истински посланици на марката Ford”, коментира още Хенри Форд III.

Одобрените кандидати ще могат да завършат процеса по закупуване на суперколата със съдействието на своите регионални дилъри.

На сайта FordGT.com потенциалните купувачи ще могат да използват „конфигуратор“, за да съставят мечтания си виртуален GT, който лесно ще могат да споделят в социалните мрежи.