Нашият дом и имуществото, което съдържа, могат да разкрият ужасно много за социалния ни характер.

Ако къщата е отражение на личността, най-вероятно другите съвсем лесно могат да разкрият нашите качества и недостатъци по онова, което сме избрали да притежаваме.

А вие колко от изброените по-долу 11 елемента, заклеймени от специалистите по етикет, имате във вашето жилище?

Те са определени като същински символи на излишно парадиране с богатство и парвенющина.

Джакузи

Защо някой (със ​​здрав разум) би искал да прекара вечерта, киснейки се с приятели във водата, като същевременно микроскопични парченца епидермис плуват покрай него?

Голям телевизор

Размерът на телевизора в къщата е сигурен тест за социалната класа. По-големият телевизор със сигурност не е символ на висока класа, а точно обратното.

Въпреки че богаташите днес без срам поставят в средата на стаята огромни телевизори, експертите съветват те да не са по-големи от 38 инча и определено да не са представители на най-новите технологии на разположение на пазара.

Кино стая

Кино салон в къщата определено би изправил косите на истинските аристократи. Ако забележите няколко широки и дълбоки кожени седалки или мини хладилник в ъгъла, бягайте далече.

Извънгабаритен хладилник

Американската тенденция в дома да има хладилник с фризер, които са два пъти по-големи от една нормална стая, е повсеместна в жилищата на средната класа. Това е явна проява на пари, но и на липсата на всякакъв етикет и възпитание.

Роял

Въпреки че няма нищо лошо да имате пиано вкъщи, придържайте се само към този инструмент и недейте да купувате роял.

Флагщок

Мания за величие веднага изниква в съзнанието на онези, които видят пръчката със знаме на върха. На върха на историческа къща - може би; поставена на правителството или дипломатическа сграда – задължително. Но на покрива на обикновена къща? По-добре не.

Огледални мебели

Те не само че не са препоръчителни от гледна точка на съвременния етикет, но освен това са и ужасно непрактични. А кой иска да прекара почти всеки момент от почивката си в полиране на стъкло?

Дъбовите мебели или направените от махагон са далеч по-добър избор. Особено ако са със състарен ефект.

Външни отоплителни уреди

Първо, дворът е за това – да сте на въздух, а не да създавате парникови условия. Ако е прекалено студено за барбекю, тогава недейте да организирате такова.

Семейни черно-бели портрети

Винаги е най-слабо фотогеничните семейства решат да посетят фотографското студио и да прекарват голяма част от свободния си ден в позиране, опитвайки се да изглеждат естествени.

А когато нещо не се получи, снимките се правят черно-бели, за да изглеждат по-добре. Недейте да го правите – това е символ на изключително лош вкус.

Вижте още: 9 играчки за супербогатите

Магнити за хладилник

Виждали ли сте магнит за хладилник в наистина стилна и луксозна къща? Рисунки на децата – да, магнити – не.

Килими от стена до стена

Въпреки че килими ще видите и в къщите на аристократите, те все още предпочитат да не са от стена до стена.