Инвеститорите, залагащи на продължаващ ръст в акциите на Alphabet (GOOGL) и Microsoft, останаха разочаровани.

Двата технологични гиганта отчетоха резултати, които се оказаха под средните очаквания на анализаторите. Това инициира понижение от 6.1% в акциите на Alphabet, до ниво от 732.45 долара, и 5.1% в акциите на Microsoft, до 52.92 долара, на извънборсовия пазар.

Или казано по друг начин, сумарно двете компании заличиха пазарна капитализация в размер на 55.37 милиарда долара.

От Alphabet отчетоха ръст в приходите от 17% за тримесечието, до 20.26 милиарда долара, което се оказа под средните очаквания на анализаторите за 20.37 милиарда долара. В същото време печалбата на акция възлезе на 7.5 долара, или отново под очакваните 7.97 долара.

Приходите на Microsoft са в размер на 22.1 милиарда долара през тримесечието до края на март, а печалбата е възлязла на 62 цента на акция. И тук резултатите разочароваха анализаторите, прогнозирали печалба от 64 цента. Приходите отговориха точно на средните очаквания.

Забавянето в приходите от облачните услуги на комапанията до голяма степен са в основата на влошените резултати.

Резултатите на двете технологични компании разочароваха до голяма степен инвеститорите, които залагаха, че двете компании лесно ще превишат прогнозите. Именно тези залози инициираха повишение в акциите на Alphabet от 44% и на Microsoft с 31% за последната една година.