Вторият най-голям японски производител на автомобили – Honda, представи новия си хибриден модел 2017 Accord Hybrid.

От компанията поставят много висок стандарт по отношение на икономичността на модела, като според тях средният му разход е 5.9 литра на сто километра.

Honda си слага и много амбициозна цел по отношение на продажбите му, като планира те да са два пъти по-големи, в сравнение със старата му версия.

Новият модел е отговор на целите на Honda агресивно да повишава продажбите си на хибридни и електрически автомобили през следващите години.

„В среда на цена на бензина под 2 долара по щатските бензиностанции, осъзнаваме, че това е много предизвикателна цел“, коментира изпълнителният вицепрезидент на компанията в САЩ Джон Мендъл, цитиран от изданието CNBC.

Honda избра нестандартен подиум за представяне на новия си модел – Детройт, сърцето на щатската автомобилна индустрия.

През изминалата година Honda е продала едва 14 000 хибридни модела Accord Hybrids в световен мащаб. Тя обаче спря производството му в средата на годината, за да го измести в Япония.

Основният мотив за покупката на новия хибрид на компанията ще е неговият нисък разход, смята мениджмънтът на Honda. Той е екипиран с 2-литров четирицилиндров двигател, като се подпомага от две електрически хибридни системи. Общата му мощност е 212 конски сили.

Това е с 16 конски сили повече от модела на 2014 година и най-мощния хибриден автомобил в средния клас в момента, според данни на Honda.