Най-очакваният смартфон от Motorola през тази година е по направление на новия модел на компанията Moto X. С наближаването на лятото нарастват спекулациите относно това как ще изглежда и с какво ще разполага емблематичният модел на компанията.

Миналогодишният модел бе представен именно през лятото – през юли, така че много е вероятно летните месеци да донесат отново приятна изненада за феновете на Motorola.

В интернет се появиха данни от тестове на модел с името Motorola XT1650, който според експертите е наследникът на модела Moto X Pure Edition от миналата година.

Според данните, смартфонът се отличава с 4 GB оперативна памет и новия процесор Qualcomm Snapdragon 820 SoC, както и операционна система Android 6.0.1 Marshmallow.

Налице са известни очаквания, че смартфонът ще бъде официално представен на специално събитие на 9 юни, което вече е потвърдено от Lenovo.

Има малък шанс новият смартфон да е с новата операционна система Android N предвид на това, че Google може да представи операционната система по-рано от прогнозите.

Моделът от миналата година се отличаваше с 5.7-инчов Quad HD дисплей и това се очаква и от неговия наследник.

Специалистите прогнозират още, че задният панел на устройството отново ще може да се избира от потребителите, подобно на своя предшественик.