Изпълнителният директор на Apple направи изключително смела прогноза относно следващото поколение iPhone.

Според него следващата седма серия на модела ще разполага с „неща, без които потребителите няма да могат да живеят“, като допълни, че те дори все още не знаят, че имат нужда от тях (тоест най-вероятно не са налични в момента).

Това звучи много „завоалирано“, но подсказва, че в следващия смартфон на Apple, който най-вероятно ще се появи на пазара през октомври, потребителите ще открият много нови черти.

Какво обаче означава "неща, без които потребителите на iPhone няма да могат да живеят"? Отговорът на този въпрос включва много от настоящите характеристики на Android-смартфони, които не се откриват в досегашните модели iPhonе.

Тук се включват неща като бързо зареждане, винаги включен дисплей, предни стереоговорители, QHD-резолюция на дисплеите, водоустойчивост и др.

Много от изброените се срещат вече при някои модели на Android.

За потребителите на устройства с операционна система на Google отговорът на същия въпрос – какви характеристики очакват от бъдещите устройства, е доста по-сложен.

Един масов отговор на този въпрос, според анкета на изданието Phone Arena, е сгъваем дисплей. Специалистите са на мнение, че от представянето на такъв на пазара ни дели поне още една година.