Като част от глобалната стратегия за развитие на иновациите, Konica Minolta подпомага съвместни иновации, като подкрепя стартъпи в избрани технологични сфери. На Pioneers Festival тя ще осигури споделена среда за демонстриране на революционни иновации на няколко Leading Edge партньори.

Сред обещаващите стартъпи са Anyline, 720°, iTiZZiMO, NavVis и Asset Mapping, които работят заедно, за да изследват възможностите на добавяне на стойност за бизнеса в дигиталното работно пространство.

„Ние от Konica Minolta вярваме в насърчаването на полезната иновация, която доставя практическа стойност на нашите клиенти, на партньорите ни и на самата компания“, казва Пол Чаплин, мениджър развитие на общността Leading Edge и главен анализатор в Konica Minolta. „Щастливи сме, че разполагаме с такава вдъхновяваща и осигуряваща подкрепа мрежа от организации, която развива креативни идеи и разработва нови технологии.“

Силни партньори помагат в оформянето на „Дигиталното работно място“

Anyline е един от петте партньори наричани Leading Edge, които представят своите решения за днешните предизвикателства. Стартъпът е разработил технология за динамично разпознаване на текст: Anyline Mobile OCR SDK позволява на разработчиците индивидуално да определят коя информация да бъде дигитализирана през фотоапарат/камера и да бъде вкарана в съответното приложение за смартфон и умни очила.

720° осигурява на компаниите здравословна и продуктивна работна среда чрез технологии за мониторинг и анализ. На Pioneers Festival компанията ще демонстрира аналитично обоснована оптимизация на работните пространства посредством тяхното решение за мониторинг и анализ.

С разработката на Smart Business Platform Simplifier, iTiZZiMO поставя нов стандарт при изграждането на софтуерни приложения за индустриалния Интернет на нещата. На Pioneers Festival iTiZZiMO ще покаже как да се осигури безпроблемно функциониране на техниката чрез предоставяне на информация от свързани софтуерни системи. Демонстрацията ще бъде презентирана на таблет и на умно стъкло.

NavVis разработва иновативни и много прецизни технологии за позициониране и навигация в затворени помещения. Потребителите например могат да си направят виртуална разходка през реалистичен модел на техническия музей Deutsches Museum в Мюнхен.

Asset Mapping също ще присъства на щанда на Konica Minolta. Този стартъп използва технологии от Интернет на нещата, за да покаже на дигитална карта локацията и статуса на устройствата в реално време. При промяна на определени условия, Asset Mapping изпраща сигнал до отговорните за тях хора, като по този начин проблемите могат да бъдат разрешени в по-кратък срок и на по-ниска цена за организацията.