Ако си мислите, че всяка двойка младоженци е на път към покритите с палми и нежен пясък плажове на Карибите, грешите.

Според ново проучване на Westin Hotels & Resorts, 75 на сто от двойките, които са се отправяли на меден месец през последните пет години, пътуват до (или остават в) САЩ и Канада.

Пътуванията до Канада за тази романтична разходка са утроили броя си през последните пет години. Същото проучване показва, че прекаралите меден месец в Европа са намалели почти наполовина.

Вижте още: 8-те най-луксозни хотела на Малдивите

В изследването на Westin Hotels & Resorts са взели участие двойки от САЩ, Канада и Мексико, но няма съмнение, че прекарването на меден месец в родната страна е глобална тенденция.

Подобно проучване, направено през 2010 г. от The Knot, показа, че само 30 процента от младоженците от континентален САЩ остават в страната на меден месец.

Защо младоженците предпочитат да почиват близо до домовете си? Ако попитате Westin, младоженците предпочитат да прекарват колкото е възможно по-кратко време от ваканцията си в пътуване.

Всичко това, комбинирано с терористичните атентати в Европа и други части на света, популярни сред туристите, кара младите двойки да избират спокойствието на собствената страна пред екзотичните и далечни дестинации.